lørdag, august 11, 2007

Den sanne kirke

Onsdag var jeg på cellegruppe her i Arequipa. Dette er den samme gruppa som Linda og jeg startet da vi var her sist. Når vi drog, var det misjonærparet Arild og Jenny Herigstad som tok over gruppa. De har blant annet hatt Alfa-kurs og spilt inn CD med gruppa. Da jeg kom på onsdag, var det gøy å se at der var flere kjente ansikt, og at der også var noen jeg ikke kjente.

Denne dagen var det en peruansk bror som hadde fått ansvaret for å dele et ord. Han innledet sitt vitnesbyrd med å si at han i lang tid ikke hadde hatt et spesielt ord som var "hans", inntil ganske nylig. Han leste fra Johannes åpenbaring 7, om den store flokken som står for Guds trone, kledd i lange, hvite kjortler. Og hvem er de?

"Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har tvettet sine kjortler og gjort dem hvite i Lammets blod. Derfor står de for Guds trone..." (Åp 7,14-15a)

Hvem er den sanne kirke?, spør min kristne bror, som jeg for øvrig ikke kjenner fra før. Den Lutherske? Den Katolske? Den Metodistiske? ... Nei, det er de som har tvettet sine kjortler i Lammets blod. De som har gått til Jesus med sin synd og fått den tilgitt. Fått en ny, hvit kjortel på seg.

"Det er det eneste jeg trenger", sa han.

Gracias hermano
Takk Arild og Jenny
Takk, Gud!


P.S: Vær gjerne med å be for denne gruppa med ungdommer, som nå i helga er i Cusco og synger i kirka og rundt om på skoler der. Be om at noen må bli oppbygget av det de synger, at ungdommene selv må leve nært til Jesus, og at reisen hjem igjen må gå bra.

2 kommentarer:

Kurt Inge sa...

så flott=)

Anonym sa...

Så kjekt å hørra at du e komt godt fram. Ønske def masse lykke te me arbeidet ditt i Peru!
Glad i deg!